Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

Cave Nick - A uzrela oslice andela (Honza Hajek)2023(4h21m)=85% | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    Cave Nick - A uzrela oslice andela (Honza Hajek)2023(4h21m)=85% Názov:Cave Nick - A uzrela oslice andela (Honza Hajek)2023(4h21m)=85% Hodnocení: Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Mluvené slovo - Velikost:763.2 MB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2023-03-31 Peerov:8 (Seed: 7, Leech: 1)
    Zaner: Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo
    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky





    UKÁZKA






    Cave Nick

    ଘ( ͡° ͜ʖ ͡°)  ( • ) ( • )-----(≖_≖)

    A uzřela oslice anděla

    čas: (4h21m) L.P 2023
    účinkují: (Honza Hájek)
    Detektivky, Novely a povídky a jiné čtivo












    "A uzřela oslice anděla" je neskutečně zvláštním příběhem a vypovídá o nedozírné autorově fantazii.
    V úvodu knihy hlavní hrdina začíná příběh autentickým popisem vlastního porodu a postupně rozkrývá své genealogické vztahy s lidmi, pro které je slovo "šílení", málo šílené. Popisuje prostředí svého dětství, z nějž by nevyšel s kouskem zdravého rozumu ani Svatý otec. Hlavní osa příběhu nás vede světem, ve kterém nic a nikdo není normální, světem, který každého stáhne až na dno. „Dno“ ovšem neznamená, že se lze jen tak odrazit a stoupat ke slunným zítřkům. Na dně totiž bývají nejsilnější spodní proudy a nejstrašlivější příšery, na které se člověk nikde dříve nemohl připravit.
    Nick Cave v „ A uzřela oslice anděla“ ovšem nepopisuje žádnou pohádku, ve které vystupují jakási strašidla a bubáci.Tento „sestup“ se odehrává čistě v člověku a je pouze o lidech a o jejich „schopnostech“.
    Za zmínku také stojí jazyk, jaký Nick Cave vkládá do svého románu. Způsob mluvy a jakási psychologická podbarvenost hovoří o zcela jasné představě o čem píše. Jeho fantazie jsou zcela jistě svým způsobem „prožité“.


    Žánr: Literatura světová, Romány
    Vydáno: 1995, Argo
    Originální název: And the Ass Saw the Angel, 1989
    Překlad: Tomáš Hrách
    Počet stran: 300
    Jazyk vydání: český
    Edice: AAA –⁠ Edice angloamerických autorů (7.)
    Ilustrace/foto: Martin Velíšek
    Autoři obálky: Martin Velíšek, Libor Batrla
    Vazba knihy: pevná / vázaná s přebalem
    ISBN: 80-85794-55-1

    Syrový a magický literární debut hudebního šamana Nicka Cavea v podání Honzy Hájka. Premiéru poslouchejte on-line po dobu čtyř týdnů po odvysílání. Pořad není vhodný pro děti a mladistvé.

    Účinkuje: Honza Hájek
    Dramaturgie: Petra Hynčíková
    Režie: Jakub Doubrava
    Premiéra: 20. 3. 2023
    Natočeno v plzeňském studiu Českého rozhlasu.
    Pořad není vhodný pro děti a mladistvé.

    Píše se rok 1985. Australský zpěvák Nick Cave se zabydlí v berlínském Kreutzbergu. Na tři roky se zamkne v pokoji, aby v horečnatém vytržení napsal svůj debutový román A uzřela oslice anděla. Základem románu byl původní nerealizovaný scénář filmu. Osmadvacetiletý Cave ho přetavil do mimořádně působivé prózy.
    Temný příběh šíleného němého chlapce obklopeného rodinným peklem, text mísící biblickou dikci s dialektem a slangem. To je náplň debutového románu australského zpěváka Nicka Cavea, který nyní můžete poslouchat v Četbě s hvězdičkou. „Jeho beletrie se v působivosti a originalitě naprosto vyrovná jeho hudební tvorbě. V žádném případě to není jen nějaké čtení pro fanoušky,“ podotýká v Mozaice dramaturgyně Petra Hynčíková.

    Cave svůj román napsal v polovině 80. let, údajně se tehdy zamkl v mrňavém nevytopeném pokoji v berlínském Kreuzbergu a tam psal. Hudebník Phil Shöenfelt vzpomínal, jak mu jeho přítel ukazoval náčrtky románu – z otlučeného černého kufru vytahoval nepopsatelnou změť papírů, často potrhaných a postříkaných krví, nebo popsaných pivních tácků.

    „Můžeme si ho představit, jak vysedává po nocích nadupaný kvalitním berlínským fetem a s pomocí kořalky, Bible a možná slovníku synonym svádí boj s touto nestvůrou, tím románem. Na konci tohoto období už prý Shöenfelt měl o Cavea docela strach, vypadalo to, že skutečně přichází o rozum,“ dodává dramaturgyně.


    Scénář rozhlasové adaptace po ní dostal do ruky režisér Jakub Doubrava, který ho spolu s hercem Janem Hájkem doprovodil výtvarnými kreacemi a kresbičkami. „Byla to taková obrana proti té temnotě, která na nás z toho románu vyhřezávala,“ popisuje s tím, že během natáčecích frekvencí došlo i na vykuřování santalovým dřevem.

    Vybrané pasáže románu pak Hájek načetl během pouhých tří dnů: „Na počátku byla tendence Nicka trošku imitovat, ale pak jsme se vydali vlastní cestou. U poslední kapitoly jsem se dostal až do nějakého tranzu, hodně jsme dýchali, byly to takové ‚krátké‘ věty na dvě tři strany, a autenticky to tam sedlo.“


    Formát : M4a
    Bit rate mode                            : Variable
    Bit rate                                     : 64 kb/s
    Kanál(y)                                    : 2 kanály
    Sampling rate                            : 44,1 kHz









    pohee, margharethe, Tweete, gomez79, hciq, rob22, Mortifer, roty, Threadt, Tondik2, pelines, karellx, Andy28, eduard33, Ivettka33, bororo1975, Adrb, Hebled, haseki, climber1, Jumanji1975,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!





    0
    roty
    Ratio 464.17

    VIP

    01/04/2023 12.04.17


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.133 sec. ] - [ GZIP: disabled ]
    Je zhruba 15:42
    sql

    TOPlist